Még mindig zárva marad az Ellipsum, továbbra is javítgatni kell

Megosztás

A garanciális javítások nagy része ugyan elkészült már, de az október elején bezárni kényszerült komplexumban még mindig akadnak problémák, most éppen gépészeti javítások vannak még hátra. Milyen pocsék tervezést hagyott jóvá az előző városvezetés? Csak most isszuk a levét.

Október legelején annak nyomán zárták be a fürdőt, hogy a kivitelező újraburkolja a medencéket. Mint azt a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője a Minap.hu cikkében felidézte, a korábban alkalmazott technológiát immár valamennyi medence esetében elvetették. Kisebb burkolólapokkal és nagyobb fugatávolságokkal dolgoztak a szakemberek az elmúlt hónapokban.

Németh Judit kiemelte továbbá, hogy az épület falainak belső burkolását is elvégezték már. Sőt, gépészeti jellegű feladatokat is meg fognak oldani, melyekkel a gépházba történő vízszivárgást is megakadályozzák. Hozzátette még: szinte valamennyi medence víztartását kipróbálták már, mindössze két gyerekmedence áll még teszt alatt.

A komplexum több mint két évvel ezelőtti megnyitása óta olyan mértékű hibákat kellett és kell a kivitelezőnek folyamatosan kijavítania, amelyek felszámolása nélkül balesetveszélyes volna a fürdőt újranyitni Szarka Dénes szerint. Márpedig – tette hozzá a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese – a városvezetés és a Miskolc Fürdők Kft. is csak abban az esetben szeretné annak kapuit ismételten kitárni, ha a biztonságról teljes mértékben megbizonyosodtak.

Mára világossá vált – vélekedett Szarka Dénes -, hogy az előző városvezetés által építtetett komplexum esetében nem csupán az üzleti koncepció volt hibás vagy hiányos, hanem az építészeti és gépészeti tervezés is.

Az utóbbi időben nagyon sok, főként politikai indíttatású támadás érte a város fürdőit és a helyi turizmust az ugyancsak jelenlévő Simon Gábor szerint is. A Velünk a Város frakciójának vezetője úgy fogalmazott: szeretett volna tisztán látni az ügyben, ezért szorgalmazta a bejárást politikustársával. Miként azt is hangsúlyozta: elképesztőnek találja, hogy néhány önkormányzati képviselő alaptalanul akarja lejáratni Miskolc turizmusát. 

Simon Gábor úgy látja, amennyiben a gépészeti munkálatokkal végeznek a szakemberek, műszakilag heteken belül alkalmassá válhat az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, hogy újranyisson. Minderről azonban a miskolci városvezetés és a Miskolc Holding fogja a végleges döntést meghozni. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek